Over Ons

De juiste timing voor een shift

De e-commerce in België brak in 2018 opnieuw alle records. In totaal hebben de Belgen maar liefst 10,67 miljard euro uitgegeven online. Dat is een half miljard euro meer dan in 2017, bleek uit de cijfers van de Becommerce Market Monitor. De grote uitdaging zit erin om deze nieuwe groeimarkt duurzaam te organiseren, met het oog op het milieu en maatschappij. En laat dit nu net de missie van Every Click Is Magic zijn.

Elke klik maakt een verschil

E-commerce spelers zetten vaak ook eigen initiatieven op rond duurzaamheid, maar deze blijven doorgaans uit de spotlights of de klant heeft weinig betrokkenheid bij de effectieve realisaties. Met Every Click Is Magic komt hier verandering in. Door gebruik te maken van onze zoekmachine, kunnen onze bezoekers met één klik alle producten doorzoeken van Belgische en internationale webshops die deelnemen aan ons initiatief. Indien zij vervolgens Every Click Is Magic activeren, sturen wij hen door naar de webshop van hun keuze. Plaatsen ze daar vervolgens een online aankoop, dan treedt het engagement van deze webshops naar ons toe in werking. Deze webshops betalen ons vervolgens automatisch een percentage van de aankoop terug, die wij op onze beurt doorstorten aan het initiatief dat onze gebruikers indiviueel kozen. Zo maken ze ook effectief onderdeel uit van de realisaties rond duurzaamheid die dankzij onze deelnemende webshops tot stand kwamen.

Klanten worden rechtstreeks betrokken

Dankzij dit unieke concept betrekken de deelnemende webshops onze bezoekers - en dus ook hun (nieuwe) klanten - rechtstreeks bij het effectief uitvoeren van duurzame en maatschappelijk verantwoorde activiteiten. En hiermee geven ze hen een extra reden om (herhaal)aankopen te plaatsen bij hun webshop.

Verschillende initiatieven   

Wij laten de keuze dus aan de eindgebruiker. Hij kan, alvorens hij wordt doorgestuurd naar een deelnemende webshop, kiezen uit een 50-tal lokale en internationale initiatieven. Dit gaat van initiatieven omtrent milieu en duurzaamheid, tot verenigingen die zich inzetten voor mensenrechten, dierenrechten, armoedebestrijding en personenzorg. Met elke klik bezorg je dus een beetje magie terug aan onze maatschappij.

Focus op onze sociale doelen

Every Click is Magic maakt onderdeel uit van de Belgische startup 4P Media BVBA, met maatschappelijke zetel te Aalst. Met Every Click Is Magic zet 4P Media ook haar sociale doelstellingen op de rails. “De enige reden waarom we ook wat winst willen maken, is omdat we daarmee kunnen groeien. verduidelijkt Wim Willems, de zaakvoerder. "En pas als we groeien, kunnen we impact maken. Zo eenvoudig is het.”

Wie meer info wenst, kan bij voorkeur digitaal contact opnemen via info@everyclickismagic.be of per post:

Every Click Is Magic
4P Media BVBA
Verenigde Natiestraat 6
9320 Aalst

BTW: BE0644461664